12:01 - 06. mai 2020

Kom viruset fra et laboratorium?

Donald Trump hevder koronaviruset kan ha blitt laget i en lab i Kina. Vitenskapen er sterkt tvilende.

I stormen: Shi Zhengli (stående) har ledet forskningen på koronavirus fra flaggermus ved Wuhans virologiske institutt i årevis, her er hun i 2017. Denne uken ble Shi nødt til å avkrefte at hun hadde hoppet av fra Kina, etter at ryktene begynte å spre seg om at det nye koronaviruset kom fra hennes lab. Foto: Shepard Hou / EPA / NTB scanpix

Visste du at koronaviruset ble laget i et laboratorium i Kina? Det ble spredd med vilje for å ødelegge økonomien, eller drepe folk, eller utkonkurrere USA på verdensscenen, eller …

Varianter av teorien florerer, de siste dagene godt hjulpet av USAs president Donald Trump. Under en pressekonferanse forrige uke sa Trump at han hadde sett bevis som «med stor sikkerhet» viste at viruset kom fra en kinesisk lab. I helgen gjentok utenriksminister Mike Pompeo anklagen i et intervju med tv-kanalen ABC:

Det finnes «enorme beviser» for at viruset kom fra en lab i Kina, sa Pompeo.

Annonse