18:14 - 07. mai 2020

Frykten for norsk barnevern

Skoler tømmes i panikk. Politiske reformer stanses. Bulgaria rystes av desinformasjon, barnevernsdebatter og redsel for Norge.

Trykket på knappen: Sikkerhetsvakt Angel Kourtev prøvde å roe ned foreldrene som flokket til barneskolen i Sliven, men panikknappen var til liten nytte. En stor del av Slivens rombefolkning bor i nabolaget Nadezhda (til venstre), her spredte ryktene seg raskt i oktober i fjor.

– Først var det 20-30 personer, sier Angel Kourtev. Han er sikkerhetsvakt ved barneskolen som ble tømt på få minutter 7. oktober i fjor i den bulgarske byen Sliven. Sammen med rektoren og en vaskedame prøvde han å stagge en stadig større og mer støyende flokk med foreldre som ville trenge seg inn.

– Da jeg kom ned fra andre etasje til inngangsdøren, var hele skolegården full av folk, sier vakten, som møter oss i skolegården der det brøt ut full panikk noen måneder i forveien. Kourtev trykket på «panikknappen», en faktisk knapp i vaktens lille bås rett innenfor døren. Da politiet og sikkerhetsvaktene kom frem, var foreldrene allerede inne.

– Vi bare lot dem komme. Vi klarer ikke å stå imot mer enn 100 folk. Vi var bare tre, sier Kourtev.

Annonse