17:33 - 20. mai 2020

– En myte at Sverige er som før

Svensk reiseliv står overfor sitt livs utfordring: å få turister til landet som er hardest rammet av koronaviruset i Norden. 

- Faktum er at også vi er pålagt strenge restriksjoner, sier Carl-Johan Swanson. Her: Kelner utenfor stille Stockholms-restaurant 17. april. Foto:  Stina Stjernkvist / TT / NTB Scanpix

15. juni forventes det at Norge begynner å åpne grensene mot Norden, men man skal ikke ha mye fantasi for å se at det lyser et spørsmålstegn over Sverige. Utfallet kan bli at bare dansker og nordmenn og finner fritt får besøke hverandre. Eventuelt at bare deler av Sverige åpnes.

– Dette er en pågående diskusjon så klart. Folkehelsemyndighetene har sagt at det skal komme mer informasjon før sommeren, men vi forventer uansett ikke noen stor tilstrømning utenfra, innrømmer kommunikasjonssjef Carl-Johan Swanson i det svenske reiselivets bransjeorganisasjon Visita.

Grensene inn til Sverige er åpne og alle EU- og EØS-borgere kan fritt reise til landet uten å bli pålagt karantene. Mange holder seg nok unna fordi de vil unngå karantene etter hjemreise, men medieoppslagene hvor Sverige fremstår som et tøylesløst koronaeksperiment, bidrar nok også.

Annonse