00:05 - 15. mai 2020

Den franske mirakeldoktoren

Infeksjonslege Didier Raoult mener han har botemiddelet mot covid-19, til tross for motstand fra forskningsmiljøet. Nå omtales han som en mulig presidentkandidat i Frankrike.

En moderne Miraculix: Den franske infeksjonslegen Didier Raoult er blitt verdensberømt etter at han publiserte en studie om malariamedisinen hydroksyklorokin, som ble plukket opp av Donald Trump. For mange franskmenn er han blitt en frelser, på tross av tvilsomme metoder. Foto: Dagnino Enrico / Paris Match / Getty Images

«Jeg er ikke i tvil om hva som blir resultatet. Det har jeg aldri vært.»

Den franske infeksjonslegen Didier Raoult sitter i sin sedvanlige positur: tilbakelent i kontorstolen iført legefrakk og pilotbriller, med én arm over brystet, mens den andre hånden tvinner skjegget. I en fersk informasjonsvideo filmet av en kollega gjør Raoult opp status for forskningen på malariamedisinen hydroksyklorokin, som han mener kan brukes til å behandle covid-19. Det internasjonale forskningsmiljøet er fortsatt ikke overbevist, men Raoult er like sikker nå som han var i mars, da han publiserte en liten studie som fikk mye oppmerksomhet, og blant annet fikk Donald Trump til å hevde at det fantes en kur mot koronaviruset.

Raoults lyseblå kontor må være blant de mest fotograferte rommene i fransk presse de siste ukene. På veggene henger havguden Neptun, en knallrosa mikrobe og bilder av hovedpersonen selv i møte med franske presidenter. Like selvsikkert som alltid, slår Raoult fast i videoen: «Jeg har hele tiden tenkt at det er et spørsmål om tid.» 

Annonse