15:20 - 27. april 2020

Valgt til partileder med jazzhands

Miljøpartiet De grønne har holdt landets første digitale landsmøte, og fikk faktisk futt i det. Trikset er å stå. Og å vifte med fingrene.

Blomsterbuketter: Nyvalgt partileder Une Bastholm og den ene av to nestledere, Arild Hermstad. Ikke i slåbrok, men i landsmøtefinstasen foran Stortinget lørdag. Et øyeblikk etter deltok Hermstad på landsmøtet via Zoom fra sin seilbåt.

Det skal hun ha, Une Bastholm.  Hun gjorde noe lurt. Hun satt ikke, men sto, da hun holdt åpningstalen. Det var sånne ting vil lurte på, vi som var akkreditert som presse til Miljøpartiet De Grønnes landsmøte lørdag.

Hvordan ville det rent praktisk foregå når åstedet ikke er et konferansehotell på Gardermoen, men konferanseverktøyet Zoom? Hvordan få unge debutanter til å bli rørt? Hvordan juble? Ingen store oppildnende taler er blitt holdt sittende, kanskje med unntak av president Roosevelts, men han var lenket til rullestolen.

Hos De Grønne skulle siste rest av flat struktur, ordningen med to nasjonale talspersoner, forlates og det var allerede kjent at landsmøtet ville følge valgkomiteen. Den hadde innstilt Une Bastholm som partileder, med Arild Hermstad og Kriss Rokkan Iversen (kvinne og fra Troms) som nestledere. Dermed var lederens jobb å bevise, på Zoom, at hun evnet å skape glød.

Annonse