09:37 - 04. april 2020

Overlege: Friskmeldte korona-pasienter er overlatt til seg selv, får ikke nok hjelp

Skader på nerver og ledd, depresjon og angst: Det er prisen mange friskmeldte koronapasienter vil måtte betale. Men i dag finnes det ikke tilstrekkelig rehabiliteringstilbud for dem, sier overlege Jon Henrik Laake. 

Intensivmedisin er dyrt. Derfor har myndighetene i årevis unnlatt å få på plass nok sengeplasser på intensivavdelingene ved Norges sykehus, mener overlege på intensivavdelingen ved Rikshospitalet i Oslo, Jon Henrik Laake. Her: Laake på intensivavdelingen ved Oslo universitetssykehus i 2013. Foto: Trond Solberg / VG / NTB scanpix

Vi er mange journalister som vil ha tak i Jon Henrik Laake nå, overlege ved intensivavdelingen på Rikshospitalet. I tillegg til å arbeide der de sykeste koronapasientene nå befinner seg, har Laake den siste uken også vært sterkt kritisk til regjeringens innkjøp av tusen nye nød-respiratorer. Han har kalt innkjøpet for en «dårlig aprilspøk» og en «avsporing» i koronadebatten.

Flere medier har villet snakke med ham om denne kritikken – men når Morgenbladet ringer, vil han heller snakke om pasienter som har overlevd viruset.

– Noen av koronapasientene vil sitte igjen med ganske store problemer i ettertid, sier han.

Annonse