00:00 - 30. april 2020

Kjødd i mørke

Arendalsuka er avlyst. Arendalsåret går sin gang.

Hva  er den lukten som brer seg på Strand Café midt på blanke formiddagen? Strand har i alle arendalsuker vært base for den uutgrunnelige organisasjonen Unio, og i akkurat den ene uken i august lukter det fett av fancy fingermat her.

Men den lukten sitter ikke i veggene, ikke et ord av debattene om livslang læring heller, om tillitssamfunnet og det grønne skiftet, ikke et kvekk. Ikke de femti debattene på Madam Reiersen vis-à-vis, og ikke et kvekk av mikrofonrefleksjonene til Harald Stanghelle, nå leder av programkomiteen for Arendalsuka og av Agderposten omtalt som «kommentatorlegende». Det som henger igjen, er forventingen om munke her. Stedet er viden kjent for denne  kuleformede  vaffelvarianten med det lille streif av salt på en lett svidd utside.

Men nå lukter det kjøtt. Og den livlige praten mellom de forsofne og de forfinede som er Arendals egenart, er forstummet. Bordstukturen er oppløst, gjestene skal være få og vi blir anvist plass. Alle sitter alene. Stemningen er andektig frem mot klokken to. Da kommer kjøttet.

Annonse