00:00 - 03. april 2020

Hvor er de nå?

Slik gikk det med de viktigste Stoltenberg I-reformene.

Stavanger, mars 2015: Da Vidar Eileraas (17) fra Stavanger bestemte seg for å gå brønnteknikklinja på videregående skole, var det ennå med utsikter til trygg jobb og god lønn i oljebransjen. Nå er alt usikkert. Foto: Marie Von Kroght fra prosjektet Offshore ID / Oljeliv

Delprivatisering av Statoil

Høsten 2001 ble Statoil notert på børsen i Oslo og New York. I dag eier staten 70,9 prosent av selskapet, som har byttet navn til det ikke umiddelbart forståelige Equinor.

– Det kan virke som om eierskap på armlengdes avstand gir stor makt til konsernledelsene. Og det er ikke alltid gitt at ledelsens og eiers interesser er de samme, sier Aage Borchgrevink, forfatter av den ferske boken Giganten, som forteller historien om statens oljeselskap fra det ble etablert på 1970-tallet. 

Annonse

«Høsten 1993 så den nyslåtte sjefredaktør og aviseier Truls Lie og en liten håndfull medarbeidere den første utgaven av den gjenoppstandne kultur- og kommentaravisen Morgenbladet…»