17:47 - 29. april 2020

Hvilke senskader fører covid-19 med seg?

Mørbanket hjerte, lunger som protesterer, hukommelse som svikter. Stadig flere blir friskmeldt etter covid-19-sykdom, men hva venter dem? Nå begynner forskningen på senskader.

Frisk, men ikke ferdig: Aud Nyegaard (65) var en av de første som ble smittet av koronaviruset i Norge. Etter 53 sykedøgn ble hun endelig friskmeldt. Men hverken kropp eller sinn er som før. Hun frykter vi har tenkt for lite gjennom hvilke senskader covid-19 bringer med seg.

– Jeg merker at jeg ikke er ferdig med dette, sier Aud Nyegaard kontant.

Det har gått to små uker siden 65 år gamle Nyegaard endelig ble frisk fra sykdommen som herjer verden som en pandemi. Hun var en av de første som ble smittet av koronaviruset i Norge. I midten av april ble hun friskmeldt, etter 53 sykedøgn.

Da hadde hun hostet så mye at hun hadde blåmerker på halsen.

Annonse