09:51 - 09. april 2020

Fanget i Orbáns felle

EU-parlamentariker Gwendoline Delbos-Corfield mener Ungarn bør miste sin plass i EU-kommisjonen om landet fortsetter å bryte rettsstatens prinsipper.

Budapest 6. april: Militæret patruljerer i den ungarske hovedstaden. På grunn av koronakrisen har landet vedtatt en unntakslov som gir statsminister Viktor Orbán svært vide fullmakter. Foto: Arpad Kurucz / Anadolu Agency / Getty Images

 – Han har lagt en felle for oss. Vi ønsker ikke at Ungarn skal forlate EU, men hvordan kan vi ha et medlem som ikke er respekterer de felles verdiene? Spør Gwendoline Delbos-Corfield, hun er EU-parlamentets rapportør om tilstanden for rettsstaten i Ungarn.

Sist uke vedtok Ungarn en unntakslov, som gir statsminister Viktor Orbán rett til å styre etter dekret på ubegrenset tid og åpner for å fengsle dem som publiserer det myndighetene kaller falsk informasjon om krisen.

Gwendoline Delbos-Corfield er innvalgt for De grønne i Frankrike og er visepresident i den grønne partigruppen i EU-parlamentet. Hun er redd loven vil gjøre varig skade på det ungarske demokratiet.

Annonse