00:00 - 27. mars 2020

La de svake låse seg inne, så kan vi andre hoste oss gjennom det. Er det det vi tenker, nå når lydnivået i hjemmeskolen blir for høyt og frykten for jobbene våre blir for stor, spør Maria Berg Reinertsen.

La de svake låse seg inne, så kan vi andre hoste oss gjennom det. Er det det vi tenker, spør Maria Berg Reinertsen.

Omkostningene: I en eventuell situasjon hvor smitten herjer fritt, blir det også flere svake, flere som ikke får lov å bidra, men må isolere seg. Her: Hjerter der det står «Glad i deg» og «Savner deg» i et vindu på Skedsmotun bo- og behandlingssenter. Sykehjem over hele landet har innført besøksforbud for å hindre koronasmitte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

I det siste har jeg hørt et nytt uttrykk: «de svake». Det er dem som kan bli veldig syke av koronaviruset, dem Erna Solberg har invitert til nasjonal dugnad for å skjerme. Det er dem koronaviruset er farlig for. Vi andre, vi er bare med på dugnad, med jobben og påskeferien som innsats.

Men stadig flere etterlyser nå kunnskap og mer oppmerksomhet om de økonomiske og sosiale konsekvensene av koronatiltakene.

«Helse og økonomi må vurderes samtidig. Regjeringen bør vise fram forvaltningens analyser som tallfester økonomiske kostnader og helsemessige gevinster av drastiske tiltak som stenging av skoler», skrev økonomene Magne Mogstad, Kjetil Storesletten, Torfinn Harding og Andreas Moxnes i Dagens Næringsliv denne uken.

Annonse