19:07 - 19. mars 2020

Kan vi tro på en mildere sommer?

Koronaviruset kan slite når temperaturen stiger, viser en ny studie. Men i Norge kan sommereffekten bli svak.

Denne uken ble det publisert en studie som viser at varmt og fuktig sommervær faktisk får koronaviruset til å trives dårligere. Funnene er usikre, men hvis de holder, er det en viktig nyhet. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix 

Mange virus som forårsake luftveisinfeksjoner svinner hen om sommeren. Men gjelder det også det nye, svært smittsomme koronaviruset?

Kunnskapen om virusets nære slektninger, som sars og mers, tyder på det – på at smitteintensiteten vil variere med årstidene. Det samme gjelder for de fire koronavirusene som gir milde forkjølelser. På den andre siden: Viruset har også har spredd seg til steder der det er svært varmt, som  Singapore.

Men nå har Singapore tilsynelatende god kontroll på situasjonen, så hva skal vi tro? Hva kan vi tillate oss å håpe på?

Annonse