00:00 - 13. mars 2020

– Du er en drittsekk hvis du ikke vasker hendene

Koronaviruset er en ypperlig direktesending av hvordan forskning fungerer, mener førsteamanuensis i organisk kjemi Alexander H. Sandtorv.

Fant mat: Førsteamanuensis Alexander H. Sandtorv var på jobb på Universitetet i Oslo da Morgenbladet snakket med ham torsdag morgen. Han var ganske alene der, men ikke helt. I motsatt ende av campus fant han omsider et sted som var åpent og solgte chiapuddingen han ønsket seg til frokost.

– Du må ha spennende dager for tiden. Hva er det mest interessante med koronaviruset fra et kjemisk perspektiv?
 

– Hvordan det ser ut, oppfører seg og er bygget opp. Dette er iboende kjemiske spørsmål, det handler om oppbygging og strukturen til molekylene som viruset består av. Denne kunnskapen er helt essensiell for å utvikle gode vaksiner, og ikke minst gi godt forankrede råd om hva befolkningen og helsepersonell skal eller ikke skal gjøre. På vaksinefronten jobbes det nå så flaskene koker for å oppdrive en solid og trygg vaksine.

– Så vi ser ingen ende på denne pandemien med det første?

Annonse