Annonse
10:19 - 17. mars 2020

– Dere må høre sannheten om viruset

Doktor Ling har jobbet med å redde koronasyke i Wuhan.

Wuhan: De siste ukene har doktor Kevin Ling og kolleger jobbet døgnet rundt for å redde koronasmittede pasienter. Nå advarer han europeiske land mot å ta for lett på smitteverntiltak. Foto: Kevin Ling
Annonse

Når Kevin Ling starter starter arbeidsdagen, tar han på seg to smittevernsdrakter, to ansiktsmasker, to sett med hansker og hjelm, og så går han ut for å ta et nytt skift i kampen mot covid-19-sykdommen. De siste ukene har han og ni kolleger jobbet døgnet rundt på et provisorisk mottak som ble satt opp ved Wuhan Union Hospital.

På det verste måtte han og de ni andre kollegene ta imot 17 nye pasienter med alvorlige pustevansker på én dag. Fra 13. februar til 13. mars behandlet de i alt 120 pasienter, og erfaringene fra Lings eget arbeid er ikke gode.

Statistikken har ikke gått i helsearbeidernes favør.

Annonse