00:00 - 21. februar 2020

Reglene for politikerlønninger blir aldri rettferdige, men systemene kan bli strengere, skriver Aslak Bonde.

Reglene for politikerlønninger blir aldri rettferdige, skriver Aslak Bonde.

Fikk dobbel lønn: Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen søkte om 120 000 kroner i etterlønn da han gikk direkte fra ordfører til statssekretærjobb. Etterlønnsavtalen er i strid med loven, og Sivertsen skal derfor betale tilbake. Foto: Tore Kristiansen / VG / NTB scanpix

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen har nektet å stille opp til intervjuer denne uken. NRK er blant flere som har bedt ham om å forklare hvorfor han søkte om 120 000 kroner i etterlønn da han gikk direkte fra ordfører til statssekretærjobb. Han vil heller ikke svare på rimeligheten i at han i fjorårets to siste måneder hevet dobbelt lønn – både som statssekretær og ordfører.

Sivertsen mener antagelig det er nok at han har svart Dagbladet. Da avisen skrev om lønnsbetingelsene i forrige uke, svarte han at han jobbet 200 prosent i tiden før jul, og at han forholdt seg til avtaler som var gjort i Senja kommune. 

Etterlønnsavtalen er i strid med loven – noe rådmannen i kommunen har tatt på seg ansvaret for. Sivertsen skal derfor betale tilbake. Om han selv burde ha forstått at det var feil at han søkte om, og fikk, 120 000 kroner utbetalt fra kommunen, har offentligheten foreløpig ikke fått svar på.

Annonse