11:02 - 05. februar 2020

Få trusseletterretningsabonnementet på plass, straks!

Norges Bank leser tidsskrifter for mange millioner skattekroner. Godt er det.

 Lektyre: «How to spend it», bilaget til Financial Times ligger henslengt i oljefondets kontorlokaler i London. Foto: Jørgen Braastad / VG / NTB scanpix

I oktober i fjor tegnet Norges Bank et trusseletterretningsabonnement. Så ønsket banken å anskaffe enda et slikt abonnement, leser vi på Databasen over offentlige innkjøp, den med det kjæledyrklingende navnet Doffin. Doffin er avhengighetsskapende. Her henger også vi som ikke har noe å tilby og ingenting vi skal ha anskaffet. Her, og bare her, er styresmaktenes virksomhet brutt ned til konkret nivå.

«Trusselbildet inkluderer cyberkriminalitet, aktivisme og statlig spionasje- og sabotasje», står det i anbudsutlysningen fra Norges Bank, under overskriften Threat Intelligence Subscription. Vi kunne ha sitert mer hadde vi hatt mørke solbriller på, men da ville denne spalten ha begynt å ligne på en av Dagens Næringslivs dokumentarer signert journalisten Osman Kibar, og det var ikke hensikten. Men litt til, likevel: «Vi ser etter en virksomhet som kan gi oss et formelt abonnement på etterretningsrapporter tilpasset vårt trusselbilde.»
 

Ondsinnet programvare? De store internasjonale tilbydere av slik etterretning hevder å kunne overvåke og å forhindre anslag fra ondsinnet programvare og de hærer av bot-er som kretser om kloden, disse vi alle frykter at en dag vil få de sifrene som utgjør oljefondet til å fordufte. Hau! Få trusseletterretningsabonnementet på plass, straks!

Annonse