12:08 - 19. februar 2020

En chatbot til Lillestrøm og en kultursensitiv «avatar» til Vestlandet

Haukeland sykehus trenger en maskin som speiler «klientens verdensbilde og livsvirkelighet som vil øke klientens opplevelse av tilknytning, tillit og trygghet».

Chattes! «Lillestrøm kommune ønsker å anskaffe en chatbot som skal være tilgjengelig for innbyggerne 24/7», ser vi av Doffin. Foto: Frank May / NTB Scanpix

Har du en chatbot liggende? «Lillestrøm kommune ønsker å anskaffe en chatbot som skal være tilgjengelig for innbyggerne 24/7», ser vi av Doffin, databasen over offentlige anskaffelser. Lillestrøm gir hundre tusen for chatboten. Bare å melde inn. 

Chatboten skiller ikke mellom jøde og greker, slave eller fri, mann eller kvinne, men hva gjemmer seg bak denne kunngjøringen: «Digitalt verktøy for kultursensitiv selvmordsforebygging»?  Her følger et langt sitat:

«RVTS Vest har utviklet et 2-dagers kurs i kultursensitiv selvmordsforebygging for fagpersoner som arbeider med selvmordsnære flyktninger og asylsøkere. Kurset er godt evaluert og har høy nytteverdi.» 

Annonse