16:22 - 27. februar 2020

– Den seksuelle omgangen var gjensidig

Forsvarer Elisabeth Myhre under rettssaken mot en mann i 40-årene med bakgrunn fra kultur og medier. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Morgenbladet har vært i kontakt med den tiltaltes forsvarer Elisabeth Myhre, som har fått anledning til å kommentere på påstander som kommer frem i denne saken.

På spørsmål om hvorvidt han har vært en portåpner til et miljø mange har ønsket å være en del av, svarer Myhre at «Min klient har hatt et engasjement knyttet til kultur og uteliv, og har vært stolt av å skape arenaer hvor folk har fått mulighet til å utvikle sitt talent og potensiale. At det nå flere år senere mistenkeliggjøres og søkes gjort til noe skittent synes han er mest trist. Han beskriver at dette ikke har vært et eksklusivt miljø for noen få, men et åpent og inkluderende arbeidsfellesskap hvor de som ønsket å bidra var velkomne».

Hun avviser at hennes klient på noe tidspunkt fikk signaler på at han var en kvinner ble advart mot: «Hvis dette skal oppfattes som advarsler om seksuelle overgrep så bestrider han på det sterkeste at han har fått slike signaler. Han ble først kjent med denne type retorikk i forbindelse med at de første anmeldelsene mot ham ble fremsatt sommeren 2015.»

Den tiltalte er blitt gitt muligheten til å kommentere ytterligere på hvorfor han så ofte sosialiserte med yngre kvinner, og svarer via sin advokat at «ser man på alle hans prosjekter så opplyser han at hans samarbeidspartnerne har vært i ulike aldersgrupper, og har bestått av begge kjønn».

Morgenbladet har også spurt om hva hennes klient tenker om beskrivelsen av miljøet som «grenseoverskridende», og om han i ettertid føler noe ansvar for det. «Han er enig i at han har tilhørt et miljø som har vært opptatt av å teste og utfordre grenser», skriver advokaten hans, «ikke bare tilknyttet rus og sex, men også når det kommer til ulike kulturuttrykk. Sett i lys av den pågående saken mot ham opplever han et behov for å presisere at han hele tiden har vært klar på at den seksuelle omgang han har tatt del i har vært gjensidig».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse