Annonse
00:05 - 07. februar 2020

Besteforeldrenes frigjøringsfront

Skjøvet ut av arbeidslivet, glemt av mediene, latterliggjort i samfunnsdebatten, stemplet som en byrde av økonomene og tvunget til å bruke sine siste leveår til å lære seg nettbank og å oppdatere Java. Velkommen til alderdommen.

Opp det går: Friluftstrimmen i Torshovparken, 20. januar klokken 10.35.
Annonse

Rundt årtusenskiftet oppsto et morbid munnhell blant ledere i mediebransjen: «Abonnentene dør.» Trofaste papiravislesere gikk bort, og barna deres arvet hverken abonnement eller medievaner. Inntektene falt, og en brutal innsikt tvang seg frem: Ett år nærmere døden er ett år nærmere avsluttet kundeforhold. Dermed begynte jakten. Gjennom målgruppeanalyser, strategier og satsinger gikk søket etter den innbilt unge leseren, lytteren, seeren eller – om alt annet feilet – snapchatbrukeren. Gi pensjonistene det de vil ha, og du sparer deg et par sure leserbrev. Lær en tenåring å konsumere medieinnhold, og det er håp om et liv etter avisdøden.

– Jeg skjønner ikke at vi eldre fortsatt er så trofaste mot mediene, sier Kirsti Løken (81).

Den pensjonerte radiologen og psykiateren er lei.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse