00:00 - 03. januar 2020

Å være leder for noe man misliker

Egentlig ville hun ikke ha noe av det. Like forbannet er Tonje Brenna nå øverste sjef for Viken fylke. Undergraver hun det hun er satt til å styre?

Viken legemliggjort: – Jeg er Viken inkarnert i én person, sier Tonje Brenna, som er fylkesrådsleder i nye Viken fylke.

– Nå ser Ingrid på meg med det strenge blikket, sier Tonje Brenna om sin politiske rådgiver. 

– Jeg må ha sagt noe galt. 

Intervjuer som dette, tiltredelsesintervjuer, er jo ellers uten feilskjær, men fett av floskler. Man er ydmyk. Man gleder seg til å ta fatt sammen med flinke medarbeidere. Man har tro på prosjektet. 32-åringen Tonje Brenna har vært politiker lenge nok til å kunne frasene: gruppeleder for Arbeiderpartiet i Akershus, generalsekretær i AUF, rådgiver for Jens Stoltenberg da han var statsminister. Men nå er prosjektet å starte opp noe hun helst ser avviklet. Likevel gleder hun seg. 

Annonse