00:00 - 31. januar 2020

To systemer, ett koronavirus

Verden begynner å se Kina for hvem de virkelig er, mener Dennis Kwok, politiker og medlem av den lovgivende forsamlingen i Hongkong.

Makt og handling: Dennis Kwok er politiker fra det liberale partiet Civic Party i Hongkong, og representerer advokatstanden i den lovgivende forsamlingen. Denne uken besøkte han Norge. – Det er helt nødvendig at det internasjonale samfunnet tar et standpunkt overfor Kina, sier han til Morgenbladet.

Koronavirus, demonstrasjoner og politivold. Denne uken fikk Norge og partiet Venstre besøk av politiker Dennis Kwok, representant for advokatstanden i den lovgivende forsamlingen i Hongkong. Kwok er for tiden på reise i Norden, hvor han møter politikere til samtaler om den politiske situasjonen i Hongkong og Kina.

De omfattende og til dels voldelige demonstrasjonene i Hongkong har siden juni utviklet seg til å bli en større protestbevegelse for demokrati. Til høsten er det valg i den lovgivende forsamlingen. Samtidig har Hongkongs leder Carrie Lam innført drastiske tiltak denne uken, for å begrense spredningen av et stadig mer truende koronavirus.

– Hongkong erklærte nylig krisetilstand på grunn av koronaviruset. Leder Carrie Lam opplyste tirsdag om at alle tog-, fly- og fergeforbindelser nå stenges for å begrense smittefaren. Hvordan påvirker virusutbruddet det politiske klimaet i Hongkong?

Annonse