Annonse
00:00 - 17. januar 2020

– Ikke bland oss inn i skilsmisseoppgjøret

Regjeringen og fiskeribransjen ber britene gjøre opp med EU og ikke sende regningen til Norge.

Vær beredt! Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) vil være godt forberedt dersom Storbritannia går ut av EU og skal forhandle på egen hånd. - Norge har et veldig godt forhold til Storbritannia, vi har forhandlet om fisk i årevis, sier han.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Annonse

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) sier til Morgenbladet at han jevnlig møter partene både på EU-siden og Storbritannia-siden, og at han har vært tydelig på at «når de skal ha en skilsmisse så må de gjøre opp boet seg imellom og ikke sende regningen til naboen».

– Ettersom vi har hatt et godt samarbeid tidligere, regner jeg med vi vil ha det fremover også, legger han til.

– Men EU og Storbritannia kan jo bli enige uten noen henvisning til Norge, og så kommer britene likevel etterpå til oss og ønsker mer fisk?

Annonse