00:00 - 31. januar 2020

Hjerte-emojis som bevisførsel

I rettssal 207 hevdet den voldtektstiltalte kulturprofilen denne uken at kvinne nummer to blander det påståtte overgrepet med en annen episode.

Ulike minner, forskjellige hendelser: Den voldtektstiltalte kulturprofilen snakket denne uken om hvor utfordrende han opplevde det å skulle forsvare seg mot en anklage når den fornærmede ikke kan knytte hendelsen til en bestemt dato. 

Den som skulle inn i Oslo tingrett tirsdag morgen, ble nødt til å stille seg opp et godt stykke uti gaten. Tiden som fulgte i køen ga anledning til å spekulere: Hvorfor det store oppmøtet? Var det Jensen-saken? Minner om Treholt-saken, kommenterte noen. Andre av de fremmøtte lurte på om det muligens var i dag saken mot terrorsiktede Philip Manshaus startet.

Et annet alternativ var saken mot den norske kulturprofilen, som er tiltalt for ni voldtekter. Saken begynte i forrige uke, nesten fem år etter første anmeldelse, og gjelder forhold der mannen, som nå er i femtiårene, skal ha forgrepet seg på yngre kvinner mens de var bevisstløse og/eller sov. Men i rettssal 207, der fornærmede nummer to skulle innta vitneboksen og gi sin forklaring, var det relativt få mennesker til stede.

Dermed hadde han nok rett, vakten utenfor som hadde prøvd å fortelle stressede køståere at tirsdager generelt var ekstra travle dager i tingretten.

Annonse