00:00 - 24. januar 2020

Folk flest sitter i regjering

Den ufullstendige fortellingen om Fremskrittspartiet ved kongens bord (2013–2020).

Gud, vi er gode: En kake med 100 blå lys markerer den blåblå regjeringens 100 første dager. Solberg og Jensen gratulerer hverandre med dagen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

2013.

«Vi skal være tøffe forhandlere, men vi skal være realistiske forhandlere også. Det handler om å gi for å få.»

På scenen står Siv Jensen og gir sin tale til Fremskrittspartiets (Frp) valgvake, iført leppestiftkjolen hun har kjøpt på Brynsenteret samme dag. De borgerlige partiene har nettopp vunnet stortingsvalget 9. september, og Frps leder ber sine egne om å forberede seg på kompromisser. Hun etterlyser lojalitet når partiet omsider, etter 40 år i opposisjon, går inn i regjeringsforhandlinger med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) for første gang.

Annonse