00:00 - 24. januar 2020

Endelig fri, til hva?

Iskanten, strømkabelen og vindkraften. Hva betyr Fremskrittspartiets utmarsj av regjeringen for klimapolitikken? Klima- og miljøminister Ola Elvestuen «forventer gjennomslag». 

Fremskrittspartifritt: Nå som regjeringen er fremskrittspartifri, har klima- og miljøminister Ola Elvestuen håp om større gjennomslag for sin foretrukne definisjon av «iskanten».

– Du har til tider fremstått som plaget, bastet og bundet av Fremskrittspartiet i regjering. Nå er du endelig fri. Men fri til hva?

– Det må bli en enda grønnere regjering. Vi har tydelige mål fra Granavoll-plattformen. Og nå er den felles gjennomføringen med EU på plass. Det betyr at Norge nå er en del av «European Green Deal», som kommisjonen lanserte i desember. Det betyr at vi må få hele systemet på linje med EU. Dessuten jobber vi for at EU skal styrke sine mål om utslippskutt ytterligere, altså til 55 prosent innen 2030, i stedet for dagens ambisjon om 40 prosent.

– Venstre slipper en katt ut av sekken. Flertallet i prinsipprogramkomiteen anbefaler at Norge sier ja til norsk EU-medlemskap. Er du med på den?

Annonse