Annonse
00:00 - 13. desember 2019

Høyres juletrolling på Facebook er ingenting i forhold til hva vi har i vente, skriver Åshild Mathisen.

Høyres juletrolling er ingenting i forhold til hva vi har i vente, skriver Åshild Mathisen.

Annonse

Høyre fastslo i store bokstaver på Facebook at: «Selvfølgelig skal det være lov å si julemat og juleball», sammen med spørsmålet «Er du enig?». Under la de en faksimile om ungdomsskolen i Telemark der elevene ikke fikk bruke ordet «julemat».

Innlegget vakte sterke reaksjoner og fikk over tusen kommentarer, mange av dem kritiske. For nå kjenner vi lusa på gangen. Juletrollingen er blitt en tradisjon som dukker opp på Facebook like sikkert som glorete julepynt i november. Å insinuere at julen er under angrep, appellerer til frykten for at julen skal snikislamiseres. Ja, enten det er muslimene eller den liberale venstresiden – begge rammes av konspirasjonsteorien om at de vil avkristne oss for å berede grunnen for det multikulturelle samfunnet.

Kampen om julen kommer fra USA. Nærmere bestemt fra president Trumps foretrukne nyhetskilde Fox News og fra tv-verten Bill O’Reilly.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse