Annonse
00:00 - 13. desember 2019

En tragisk historie

Annonse

Den svenske samfunnsdebattanten Cissi Wallin ble en gallionsfigur for #metoo-bevegelsen, da hun høsten 2017 anklaget journalist Fredrik Virtanen for voldtekt. Mandag ble hun selv dømt for grov ærekrenkelse.

Dommen, som skal ankes, er en seier for rettssikkerheten. Den er viktig fordi den markerer at rettsvesenet er i stand til å stå imot stemningsbølger, selv når store deler av samfunnet for øvrig lar seg rive med. Historien har likevel flere tapere enn vinnere.

Fremst blant dem er de to hovedpersonene. Wallin er ikke bare dømt til å betale 90 000 svenske kroner i oppreisning, men også til å bli forhatt og mistrodd. For Virtanen er oppreisningen ubetydelig sammenlignet med hva saken har kostet. Det er «billig å ødelegge et annet menneskes liv», skriver han på sin blogg.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse