00:00 - 20. desember 2019

Dramaet om dødehavsrullene

I årevis har forskere og samlere over hele verden jaktet på de eldste kildene til Bibelen. Nå viser det seg at mange av dem er blitt lurt.

Jaktområde: I tillegg til lommelykten tar Erez, en tidligere politimann fra Jerusalem, med seg pistol når han er i områdene rundt grottene med Morgenbladet. Det pågår ulovlig jakt her, både etter gaseller, mynter og hellige tekstfragmenter.

Jerusalem er en by med mange hemmeligheter, og i 2016 var bibelforskeren Torleif Elgvin en av dem. Professoren er ingen fremmed mann i den hellige byen, og hadde i flere tiår reist dit for å forske på gamle bibelmanuskripter. Men for tre år siden grodde han skjegg og tok på hatt før han gikk ut i Jerusalems gater.

– Jeg gjorde det for sikkerhets skyld, sier Elgvin.

– Jeg forkynte heller ikke på Facebook hvor jeg var.

Annonse