00:00 - 29. november 2019

- Vi følger nøye med. Mer kan jeg ikke si

DNB er viklet inn i hvitvasking mellom Island, Namibia og Kypros. Samtidig rigges norske Økokrim om for å bistå norske distrikter mer. Hedvig Moe er nettopp blitt konstituert sjef for Økokrim.

Mangslungen bakgrunn: Hedvig Moe er fra første desember konstituert Økokrimsjef. Hun har bakgrunn fra stillingen som rådmann i Ullensvang og som aktor i Den internasjonale krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia. Blant annet.

– Tenk, denne uken er vi blitt oppmerksomme på hestemakrell. 

– Jeg skjønner hva du sikter til, men det er lite jeg kan si om den saken nå.

– Det er snakk om hestemakrell som et islandsk fiskerikonsern fisker utenfor Namibia etter å ha fått tillatelse ved å bestikke namibiske tjenestemenn med penger som, ifølge den islandske avisa Stundin skal ha gått via et selskap registrert i et skatteparadis på Marshalløyene, gjennom bankkontoer hos DNB. Hvordan nærmer Økokrim seg slike svimlende sammenhenger?

Annonse