00:00 - 01. november 2019

Union vs union vs union

Innbyggerne i Nord-Irland føler seg ofret på brexit-alteret. Stadig flere støtter en forening med Irland.

Protestantisk strøk: Britiske flagg langs Dover Street, et unionistisk nabolag i Belfast.

Det storslagne parlamentsbygget Stormont minner om en større utgave av det norske slottet. Men det har noe ensomt over seg der det ligger helt alene oppe i en åsside, omgitt av en gigantisk gressplen. Og når man går inn, er det knapt et menneske å se.

Nord-Irlands parlament har i praksis vært ikkefungerende siden 2017, da det konstitusjonsbestemte samarbeidet mellom unionister og nasjonalister brøt sammen. Men noen folkevalgte kommer innom for en liten arbeidsøkt av og til, og en av de mest aktive er Alliansepartiets Sorcha Eastwood.

Hun begynner forsiktig:

Annonse