00:00 - 22. november 2019

– Som å kaste et lam inn i løvens hule

Etteretningstjenesten er en kynisk bransje, sier tidligere spionfører Ola Kaldager. Men han mener Frode Berg må ha visst hva han var med på.

Han følger med: Ola Kalager ledet den hemmelige spiongruppen E14. Nå er han varaordfører Gildeskål kommune i Nordland.

– «Jeg er ingen spion», sier Frode Berg. Ola Kaldager, du er tidligere «spionsjef». Hva sier du?

– Vi kaller jo ikke folka våre for «spioner», de er etterretningsoffiserer. Det er motparten som snakker slik. Men dette blir bare ordkløveri. Jobber du for en etterretningstjeneste, og blir tatt, da er du spion. Om du er brevbærer eller agent eller hva som helst – det er et fett for russerne. Du er en del av en operasjon.

– Som tidligere leder av spionkorpset E14, og etter sigende en av de fremste feltspionførerne Norge har hatt, bør du vite mer om hvordan etterretning foregår enn de fleste andre. Hvordan vil du beskrive pressekonferansen med Frode Berg tirsdag?

Annonse