00:00 - 15. november 2019

Jo mindre vi er sammen

Hamid Zafar frykter volden i Sverige vil ende med at de velstående murer seg inne: – Når det kommer til trygghet for sin familie slenger man solidaritet og likhet over bord, sier den tidligere rektoren i problemforstaden Biskopsgården.

Rektor: Hamid Zafar vokste opp i Biskopsgården i Göteborg. I boken Svenske tilstander av Bjarne Riiser Gundersen beskriver Zafar et lokalsamfunn der lokale pensjonistforeninger lager midtsommerfeiring og introduserer innflytterne for den svenske kulturen. I dag er innvandrerne og deres etterkommere alene igjen og gården omtales som et «utsatt område». Som rektor på en av stedets skoler var Zafar med å snu trenden, slik at flere elever lyktes med å fullføre skolen.

– Drap, «et økende antall sprengninger», hva er det som skjer i Sverige denne høsten?

– Ja du, hva skal man si, det er veldig bekymringsfullt. Etter hva jeg har forstått så har ikke politiet noen skikkelige forklaringer på disse. Det er ikke sprengninger, det er feil terminologi, det er bombeangrep, men man har ikke noen riktig forklaring på hva det skyldes.

– Det i seg selv er bekymringsfullt?

Annonse