09:43 - 22. november 2019

Fingrene av (kali) fatet!

Så går vi rundt om en Nettavisen-sak.

Foto: NTB scanpix

Universitetet i Bergen har ribbet juletallerkenen for ribbe, og innfører i år kjøttfritt julebord for alle ansatte. Saken går som varmt hvetebrød på nett, og jeg følger selvfølgelig spent med på den nervepirrende utviklingen.

Men likesom Den arabiske våren eller kampen mot IS, for eksempel, kan sakskomplekset være overgripende stort og forvirrende. Når skjedde egentlig hva, og hvem er de sentrale aktørene? Dette er viktig også for ettertiden, og jeg har derfor satt opp en detaljert tidslinje basert på Nettavisens dekning av saken.

Her er kampen om julebordet, dag for dag:

Nettavisen 2. november. Nettavisen melder om full ribbe-strid i provinsen Bergen.

Nettavisen 7. november. Bård Hoksrud erklærer ribba som hellig mens han ler.

Nettavisen 8. november. Nettavisen slår opp at vegetarmat blir standard på julebordet i Oslo kommune, men at de som ber om det, fortsatt kan få kjøtt. Ribbe-striden sprer seg med det til resten av det konstitusjonelle monarkiet Norge.

Nettavisen 11. november. Nettavisen trykker kronikken «Hysteri på julebordet» av Nordlys-kommentator Tone Angell Jensen. Hun skriver at hun synes grønnsak-retter (sic!) er godt, men at hun selv vil velge hva hun vil spise. «Det er noe som heter alternativer», skriver Jensen, og minner oss om at det finnes totalitære «tvangs»-krefter blant klimaaktivistene og det grønne regimet i Rådhuset i Oslo.

Nettavisen 20. november. Journalist Espen Teigen avslører hva de ulike stortingspartiene skal spise på julebordet.

Nettavisen 20. november. Poteter lanseres som kjøttfritt alternativ på Frps julebord av en leende Bård Hoksrud. Hoksrud tituleres av journalist Espen Teigen som julebordgeneral.

Nettavisen, 20. november. Bård Hoksrud utnevner seg selv som julebordpolitisk talsmann overfor Nettavisen.

Fordi deadline for denne saken dessverre kom før julebord-striden ble avsluttet, måtte jeg ta meg noen friheter hva gjelder den videre – og svært realistiske – utviklingen i saken:

Nettavisen, 6. desember 2020. Nettavisen melder at General Hoksruds tapre tropper har barrikadert seg utenfor Universitetet i Bergen, som er blitt revet ned til grunnen og gjenreist i form av et «utekontor» bestående av kvister og mose. Universitets julebord, nå omdøpt til jordskokkbordet, avholdes som normalt.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse