00:00 - 11. oktober 2019

– Sympatisk og sårbar

Forfatter Olaug Nilssen mener Haddy Njies bok er langt mer nyansert enn det pressedekningen gir inntrykk av. 

Nyanserer: – Dette er hennes skrik, og det gjør henne også liten, sier forfatter Olaug Nilssen om Haddy Njie og hennes bok. Foto: Silje Katrine Robinson

– Jeg leser jo denne boken som et litterært verk.

Forfatter Olaug Nilssen har denne uken skrevet en kommentar om Haddy Njies bok i Klassekampen.

– Jeg tenkte underveis i lesingen: Hva om den var utgitt som en roman? Jeg føler at boken er i slekt med min egen bok Tung tids tale og Jan Grues Jeg lever et liv som ligner deres, fordi den ligger så tett på virkeligheten og fordi raseriet er noe av drivkraften i boken. Her er det på ingen måter gjengitt kilder. Det at denne boken bruker et litterært språk, gjør at man kan reise spørsmålet. For varslerne er det som å lese om seg selv, men for oss andre er opplevelsen at vi leser et litterært verk. Det er følelsene som er vektlagt, ikke fakta.

Annonse