15:09 - 22. oktober 2019

Sun Heidi Sæbø er konstituert som redaktør i Morgenbladet

– Et bra valg. Vi bretter opp ermene, sier klubbleder Jo T. Gaare.

Konstituert redaktør: Sun Heidi Sæbø tar over etter Anna B. Jenssen i Morgenbladet. Foto: Christian Belgaux

Sun Heidi Sæbø (39) er konstituert som ansvarlig redaktør i Morgenbladet. Hun tar over etter Anna B. Jenssen, som mandag varslet at hun gikk av som redaktør etter lengre tids konflikt i avisen.

«Sun Heidi Sæbø er en faglig dyktig, tydelig og erfaren leder. Hun er strukturert og handlekraftig. I løpet av sin korte tid i bedriften har hun fått en meget god forståelse for Morgenbladets muligheter og utfordringer. Jeg opplever også at Sæbø er en god relasjonsbygger», sier Morgenbladets styreleder Amund Djuve i en pressemelding.

Sun Heidi Sæbø kom til Morgenbladet i august, etter 14 år i Dagbladet. Hun har utdannelse innen sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra universiteter i Norge og Shanghai. I Dagbladet har hun vært nyhetssjef og utgavesjef i Magasinet.

Tillit fra ansatte. – Dette synes vi er et bra valg. Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avisen, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss, sier klubbleder Jo T. Gaare til Morgenbladet.

Stormen rundt avisen har ført til flere opprop fra avisens støttespillere i kulturfeltet og akademia. Noen av aksjonene har tatt form av boikott.

– Vi håper nå lesere og bidragsytere kommer tilbake snarest og samler seg om avisen. Vi trenger alle på post for å lage en kvalitetsavis for leserne våre, sier Gaare.

Ble umulig. Anna B. Jenssen går ut i en sykemelding og er deretter innvilget ett års bokpermisjon før hun returnerer til en stilling i konsernet NHST (Norges Handels- og Sjøfartstidende), som eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet.

«Jeg er lei meg for at jeg ikke lenger klarte å stå i dette. Det ble etter hvert tydelig for meg at motstanden var så massiv, og så mangefasettert, at det i praksis var ødeleggende for både den daglige driften av Morgenbladet, for gjennomføringen av strategien og for meg selv», sa Jenssen i mandagens pressemelding.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse