Annonse
00:00 - 25. oktober 2019

Alltid på bakkeplan

Det er gjengvoldstider, og da snakker også vi med Jan Bøhler. Men mest nysgjerrig er vi på hvorfor han aldri nevnes som kandidat til gjengledervervet i Arbeiderpartiet.

Den utrettelige: – Hei, Jan! – Hei, Jan! - Hei, Jan! Tre ganger avbrytes fotograferingen på Furuset av at noen vil snakke med Jan Bøhler. Samtidig får han melding fra Stovner om slåsskamp midt på blanke formiddagen.
Annonse

– Bilbranner, umotivert vold, arrangerte slåsskamper, fotballvold. Volden går i bølger, sier politiet, men er det likevel noe som bør overraske oss nå?

– Det som bekymrer meg, er at omfanget øker. At grovheten i volden øker. At hensynsløsheten øker. Selv om jeg har sett mye, er det vanskelig å forstå at det skal gi status å være femten stykker som flyr på en som er helt utenforstående. Det er jævlig ynkelig, og ligger utenfor fatteevnen til de aller fleste av oss. Før var kodeksen i kriminelle miljøer at man skulle vise at man hadde guts, men ikke sånn.

– Ett fenomen er slåsskampene som avtales og som filmes for å legges ut i sosiale medier. Så er det den blinde volden av den typen onkelen til justisminister Kallmyr ble utsatt for i heisen på Romsås. Vet du om de folkene også filmer overfallene?

Annonse