00:00 - 20. september 2019

Tretti prosent mer ambisiøst

I et langstrakt, steinete land mot nord gleder innbyggerne seg til en stor kuttoverraskelse.

For syv år siden samlet det politiske Norge, minus Fremskrittspartiet, seg i Stortinget. De la en modig, ambisiøs og tverrpolitisk plan: Norge skulle raskt kutte klimagassutslippene og bli karbonnøytralt innen 2050.

Altfor lenge hadde politikerne løpt etter folket av frykt for å foreslå upopulære tiltak. Nå skulle landets ledere gå foran i kampen mot den aller største trusselen mot samfunnet. Om ikke Norge og Stortinget, hvem? Om ikke da, når?

År 2020 er nå rett rundt hjørnet, og innbyggerne venter nå i åndeløs spenning på rundingen av den første mellomtiden for denne planen. I 2020 skal Norge nemlig ha kuttet 30 prosent av utslippene sine.

Annonse