00:00 - 27. september 2019

Slik rammer Greta

– I FN mandag falt Greta Thunberg helt inn i refserrollen, sier klimapsykolog Per Espen Stoknes. Selv mener han verden trenger en «Gerhardsen-fortelling» for vårt århundre, og har et forslag kokt ned til fire ord.   

Klimapsykologi: – Noen sier jeg ikke er sur nok og ekstrem nok til å være ordentlig grønn, forteller Per Espen Stoknes, vararepresentant for Miljøpartiet De Grønne. – Det politiske spillet opprører akademikeren i meg, sier han som forklaring på at han nøler med å stille til valg i 2021. Knut Egil Wang

– Hvordan skiller klimapsykologi seg fra annen psykologi?

– Det aller meste av psykologien er klinisk, mens klimapsykologien er vitenskapen om hvordan mennesker reagerer på klimavitenskap. Der er mennesket åpenbart irrasjonelt, så det er et spennende tema.

– Er «klimapsykologi» noe du har funnet på eller er det faktisk et fagfelt?

Annonse