00:00 - 13. september 2019

Partienes valganalyser er gode, men forslagene til forbedring er lite troverdige, skriver Aslak Bonde.

Partienes forslag til forbedring er lite troverdige, skriver Aslak Bonde.

Om to år. Da! Da skal regjeringspartiene både bli flinkere til å markere egen politikk og jobbe sammen som et lag om felles prosjekter. Ap skal vise et helt annet engasjement for distrikter og klima enn partiet har demonstrert i denne valgkampen. Og absolutt alle skal være like tydelige som valgets store seierherre: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Partiene vet nemlig hva som gikk feil. Allerede på valgnatten kom det overbevisende analyser fra ledelsen i alle de partiene som gikk tilbake. Frp taper på å ta ansvar, Høyres velgere mislikte bompengekrangelen, og Ap fikk et rekorddårlig resultat fordi det ikke er det mest troverdige opposisjonspartiet hverken i distrikts-, klima- eller velferdspolitikken.

Spørsmålet i partihovedkvarterene blir hvordan man kan følge opp de gode analysene med forslag til endringer frem mot stortingsvalget om to år. De svarene som foreløpig er kommet virker ikke spesielt realistiske.

Annonse