13:52 - 23. september 2019

– Dette er eksistensielt

Ny medielov vil gi polske myndigheter rett til å bestemme hvem som får kalle seg journalist, advarer redaktøren Piotr Stasinski.

Polske medier står foran store reformer skal man tro partiprogrammet til regjeringspartiet Pis. Fotografi fra februar.

13. oktober går polakkene til urnene for å velge nasjonalforsamling og president. Regjeringspartiet Pis offentliggjorde nylig sitt valgprogram der de blant annet lanserer en stor reform av mediene. Reformen har fått lederskribentene i den polske storavisen Gazeta Wyborcza til å rope varsku.

– De kaller det selvstyre, men det vil det ikke bli, sier Piotr Stasinski, viseredaktør i avisen.

Partiet ønsker å kreve akkreditering av alle som jobber som journalister. I Norge søker du Norsk Journalistlag om å få pressekort. Også i Polen er planen at det er en journalistforening som skal stå for godkjenningen av hvem som er journalister.

Annonse