Annonse
00:00 - 27. september 2019

Den tøffeste ettervalgsdebatten er i Frp, men den viktigste kan komme i Sp, skriver Aslak Bonde.

Den viktigste ettervalgsdebatten kan komme i Sp, skriver Aslak Bonde.

Senterpartiets leder (Sp) Trygve Slagsvold Vedum under valgvaken til Senterpartiet Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Annonse

Etter et valg oppstår det alltid linjedebatter i de partiene som taper, mens det hos valgvinnerne ikke er en eneste sjel som stiller spørsmål ved strategien og veien videre. Slik er det nå også. I forrige uke var det Venstre det dreide seg om. Denne uken er det Fremskrittspartiet.

De to stortingsrepresentantene Per-Willy Amundsen og Åshild Bruun-Gundersen har vært i heftig ordkrig med hverandre i Dagbladet. Utgangspunktet var Oslo Frps Facebook-avstemning der svaralternativene var «Ja, klimahysteriet er noe tull» eller «Nei, jorden brenner opp». Bakgrunnsmaterialet for avstemningen var en Facebook-post der Carl I. Hagen hisset seg opp over voksne folk som hører på Greta Thunberg. Han skrev at «stadig flere» forskere og professorer påpeker at det ikke er noen klimakrise.

I forrige uke var det sentralstyremedlem Christian Tybring-Gjedde som provoserte partiledelsen ved å si til TV2 at Frp heretter burde bli mer nasjonalkonservativt. Han fikk liten, om noen, støtte i sentralstyremøtet forrige fredag.

Annonse