Annonse
10:06 - 20. august 2019

Til gjensidig nytte

President Emmanuel Macron vil skape tillit mellom EU og Russland og inviterte Vladimir Putin til helaften på Rivieraen.

Gemyttlig: Franske presidenter har sjelden brukt feriestedet Brégançon på den franske Rivieraen til politiske toppmøter. President Emmanuel Macron gjorde et unntak for president Vladimir Putin mandag kveld. Foto: Mikhail Metzel / TASS / Getty Images
Annonse

«Velkommen, Vladimir», sa president Macron jovialt da hans russiske kollega kom til festningen Brégançon på den franske Rivieraen mandag ettermiddag. President Putin hadde med seg blomster til presidentfruen Brigitte Macron, og satte åpenbart pris på særbehandlingen han ble utsatt for. Franske presidenter har sjelden invitert statsledere til feriestedet Brégançon. Ved å motta Putin her til politiske samtaler og middag, strakte Macron ut en hånd til et land under vestlige sanksjoner, men som ifølge den franske presidenten er en del av Europa.

«Vi må fornye en sikkerhetsarkitektur og tillit mellom EU og Russland», erklærte Macron på statsledernes felles pressekonferanse, som var besøkets første programpost.

Der ble Putin ble spurt om den hardhendte behandlingen av demonstrantene som de siste ukene har fylt Moskvas gater med krav om frie og rettferdige lokalvalg i september.

Annonse