00:00 - 16. august 2019

– Hat oppstår ikke i et vakuum

Å bekjempe muslimhat er vanskelig. Å kutte statsstøtten til Human Rights Service er ikke det, mener AUF-leder Ina Libak.

– Mange som er kritiske til innvandring av veldig mange grunner kan få statsstøtte. Så er det også viktig at man gjør et klart skille mellom religionskritikk og innvandringskritikk, og fremmedfiendtlighet, sier AUF-leder Ina Libak. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kutt statsstøtten til den innvandringsskeptiske nettsiden Human Rights Service (HRS), oppfordrer du etter terrorangrepet i Bærum i helgen. Finnes det tegn til at gjerningsmannen har lest eller brukt HRS?

– Nei, det har jeg ingen holdepunkter for å si. Men det er heller ikke poenget med vår motstand mot å gi penger til et innvandringsfiendtlig – ikke innvandringskritisk, det er ikke det samme – nettsted, som bruker all sin tid på å fremme konspirasjonsteorier om muslimer. Grunnlaget for diskusjonen om HRS-støtten er at muslimhatet vokser. Det er helt åpenbart en fare for mange mennesker i landet vårt, og vi må tørre å snakke om hva vi kan gjøre for å motvirke det her hjemme, i lys av terrorangrepet. Samtidig er det også budsjettkonferansen til regjeringen snart, og vi mener det er en utmerket anledning for Erna Solberg til å sette handling bak ordene om å ta var på muslimer i Norge.

– Men å ta det opp nå, når hele Norge ser til og snakker om denne alvorlige hendelsen hvor en høyreekstremist begår terror – blir ikke det litt urettferdig å koble HRS så tydelig til den?

Annonse