Annonse
00:00 - 09. august 2019

Feriedum

Har du blitt dummere i ferien? Det har jeg.

Foto: Norsk Data/Norsk Teknisk Museum
Annonse

Etter å ha brukt juli på å se alle episoder av The Bachelorette, hvor vi følger eks-missedronning Alabama Hannahs jakt etter å finne seg selv – og en ektemann, er jeg definitivt dummere enn jeg var i juni. Alt snakket i realityserien om å være «unapologetically yourself and fiercely loved», og «I’ve had sex and Jesus still loves me», har gjort det vanskelig for meg å vende tilbake til arbeidsoppgaver og normale samtaler med oppegående kollegaer. De vil snakke om bompenger og Russland, men jeg vil bare være en gladjente fra sørstatene som fortjener kjærlighet. 

Løsningen på jobbfloken har vært å dykke ned i augusts sedvanlige «slik kommer du best i gang etter ferien»-artikler. Problemet er bare at rådene ikke virker. Aftenposten skriver for eksempel: «Innvolver deg: vær positiv og ta initiativ.» Etter en uke med famlende forsøk på å starte en lunsjsamtale om noe annet enn roseseremonier, har jeg mer tro på det motsatte: Isoler deg, vær nøytral og la andre ta initiativ. 

Men hvordan? Å unngå jobb er nemlig enklere sagt enn gjort. Heldigvis for deg, har jeg i løpet av mine mange år som post-ferie-idiot utviklet noen effektive strategier. 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse