00:00 - 09. august 2019

En chan har samlet dem, og i det mørke nettet bundet dem, skriver Sigve Indregard.

En chan har samlet dem, og i det mørke nettet bundet dem, skriver Sigve Indregard.

Hør mer på Morgenbladets podkast:
 

Like før skyteepisoden i El Paso, Texas, lørdag 3. august, lastet gjerningsmannen opp et fire sider langt politisk selvmordsbrev på 8chan, et anonymt diskusjonsforum. Det kan ha vært begynnelsen på slutten for nettstedet. Selv Fredrick Brennan, som skapte det, mener det er på tide å legge det ned. Cloudflare, som tilbyr nettsteder hjelp med trafikken, kastet dem ut mandag morgen. Siden da har nettsiden vært opp og ned gjennom uken. Mens denne kommentaren blir skrevet, sliter serverleverandøren deres med å finne noen som har lyst å gi plass til 8chan og andre kunder av samme leverandør, for eksempel nazisttidsskriftet The Daily Stormer.

Annonse