11:56 - 10. juli 2019

Venezuelas regjering tvunget til forhandlinger

FN-rapport omtaler antallet utenomrettslige henrettelser som sjokkerende høyt.

Folkemotstand: Demonstranter i Venezuela. En ny FN-rapport trekker frem tilfeller av kvinner som føler seg tvunget til å prostituere seg for å overleve, i et land i vedvarende krise. Foto: Edilzon Gamez / Getty Images

– Vi er redde for å anmelde og anklage folk som truer oss. Straffefriheten her er så høy at mange vegrer seg for å gå til politiet eller domstolene. Det setter oss i en veldig sårbar situasjon, sier Zuleika Matamoros på telefon fra Venezuelas hovedstad Caracas.

Hun kaller seg revolusjonær og støttet opp om sosialistpartiet under Hugo Chávez, men har vendt seg mot regjeringen etter at Nicolás Maduro kom til makten i 2013. Matamoros driver det venstreorienterte nettstedet Aporrea.org, som dokumenterer menneskerettighetsbrudd i Venezuela, og som de siste månedene er blitt blokkert fra de statlige serverne i landet.

– Regjeringen forbyr folk muligheten til å informere seg om hva som skjer. Men når barna til kvinner i fattige nabolag blir drept av det som skal være politi, hva gjør vi da? Politiet bryter seg inn i hus og skyter sønner foran mødrenes øyne, uten tiltale eller rettssak, sier Matamoros.

Annonse