00:00 - 12. juli 2019

Politikertoppene hadde trolig skjønt mer av sitt eget land om de reiste litt mindre, skriver Aslak Bonde.

Politikertoppene hadde trolig skjønt mer av sitt eget land om de reiste litt mindre, skriver Aslak Bonde.

Da Jonas Gahr Støre rett før sommeren ble spurt om å vurdere sin egen innsats som Ap-leder det siste halvåret, nøyde han seg med å gi én delkarakter: En sekser for reising rundt i eget land. Han har stort sett brukt minst én dag hver uke siden nyttår på å besøke bedrifter, sykehjem, skoler, andre institusjoner og en rekke med partiarrangementer i alle landets fylker.

Han fortjener sekseren, i alle fall om kvantitet er kriteriet. Men hvor mye har han egentlig fått ut av all reisingen? Kvalitet må måles i om han har fått ny innsikt og kunnskap og/eller lyktes med å øke partiets oppslutning og egen popularitet. Der er resultatene dårlige.

Erna Solberg gjør som Støre, og setter sannsynligvis ny statsministerrekord i innenlandsreiser. Én dag hver uke settes i utgangspunktet av til velgertreff utenfor hovedstaden. De to står i spissen for et politikerkorps som er stadig mer på reise innenfor landets grenser. Dagsavisen meldte i forrige uke at stortingsrepresentantene i de siste tre årene økte antallet innenlands flyreiser med 17 prosent.

Annonse