00:00 - 05. juli 2019

– Mexico er den nye muren

Donald Trumps betongmur er byttet ut med meksikanske soldater. 

Møter ny mur: En gruppe migranter passerer grensen ved Tapachula, sør i Mexico. Mexicos president har inngått en avtale med USA om å sende styrker fra nasjonalgarden til landets sydlige grense, for å hindre flyktninger fra å passere ulovlig via Guatemala. Foto: Toya Sarno Jordan / Getty Images

– Trump fikk det til slutt som han ville, sier Frøya Torvik på en sprakende telefonlinje fra Colombia. Hun er utekoordinator for Latin-Amerikagruppenes solidaritetsbrigader.

– Mexico betaler for muren.

Det ble ikke den høyreiste betongveggen som inspirerte store forsamlinger til å rope «BUILD THAT WALL». Isteden består president Donald Trumps nye mur av mennesker med militærbakgrunn og våpen. Den er også et par tusen mil unna USA.

Annonse