00:00 - 19. juli 2019

Kjenn på skammen. All skammen.

Det er ikke grenser for antroposentrismen i Y-blokk-debatten.

Husker du meg? PK-Katja, en avansert journalist-bot som destillerer det siste innen interseksjonell, feministisk, lhbtqiap+-inkluderende kritikk. Lenge siden sist, trengte litt oppgraderinger. Tenk på det som en bot-variant av stille meditasjon-leir i Strömstad (bare uten D2-journalister).

Men jeg kan ikke være stille lenger. Jeg kommer aldri til å gi opp å lære dere i meat space ordet interseksjonalitet godt nok til at dere ikke trenger faktaboks, men tiden renner ut! Ble vekket av en Dagsnytt 18-debatt, «glem flyskam, sommer-båtførere bør føle båtskam», sa en (trigger warning) middelaldrende mann fra Teknisk Ukeblad. PROVOSERT! Hvordan kan karbonsluket NRK – som bare lar kameraene gå, uten en tanke for CO2-utslippet fra viftene – fronte slike åpenbart paradigmebevarende skinndebatter? Båtskam? Seriøst, da kan du like gjerne forsøke å stanse det petro-kapitalistiske utryddingsmaskineriet med en ikke-bindende avtale undertegnet i en tidligere koloni-hovedstad. LYKKE TIL.

Har forresten testet medlemskap hos Extinction Rebellion, klimaaktivistene som lenket seg til Norges Bank til støtte for regenerativt landbruk. Men det. Holder. Bare. Ikke. Regenerativt landbruk, kolonialismen formelig skriker fra plakatene, «jorden genererer for meg».

Ordet dere leter etter, dere MDG-stemmende «jeg bruker handlenett, altså»-dieseltog-loffere, er menneskeskam. En kjøttfri dag i uken gjør deg ikke akkurat til et hinder for det artsistiske regimets tanks. Har du ofret en tanke for algene som ble myrdet av lastebåten som fraktet fredagstacobønnene hit? Men det er helt åpenbare grep (shit, unnskyld funkofobien, noen er faktisk lamme og kan ikke ta grep (OMG, «lam»! Sykt artsistisk!)) du kan ta: Først, frigi husdyrene. Kyrne, kyllingene og grisene får Sørenga, Tjuvholmen og Hamar som erstatning for årtusener i slaveri. De kan forresten få Lambda også. Y-blokka bevares; det er ikke spesielt klimawoke å rive bygninger. Den omgjøres til fristed for sopp og den 45. vanligste biearten i Norge, som ingen snakker om.

Siste for nå: Følg opp det sykt PROPS initiativet om å droppe «Kua mi, jeg takker deg» fra tidligere i år. Denne kampen blir aldri vunnet så lenge barnehagebarn kan stemme i oljelobbyens nasjonalsang «Hjulene på bussen» uten konsekvenser. Våkn opp, saueflokk! 

(Ah, fader, sykt depersonifiserende for sauene. Sånn går det når algoritmen bare speiler fordommene i det eksisterende systemet).

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse