00:00 - 19. juli 2019

Dyr var din drøm om freden

AUF gjorde alt for å ikke fremstå som et offer etter at terroren rammet dem. Nå vil de ta en ny kamp om historien om 22. juli.

«De unge slekter»: Artikkelens tittel er hentet fra arbeidersangen som ble skrevet av forfatter Kåre Holt, og som ofte synges på Ap- og AUF-samlinger. Bildet er fra Kjærlighetsstien. 

– Da Facebook-posten kom, tenkte jeg at nå vil jeg ikke dra hjem til Norge, jeg føler meg tryggere her, sier Astrid Hoem.

AUFs nestleder var på ferie på Zanzibar da daværende justisminister Sylvi Listhaug la ut Facebook-innlegget der hun anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. Hoem forteller at hun har vært mye redd etter 2011. Men hun har aldri vært så redd som i fjor.

– Lenge snakket jeg lite om 22. juli utenfor AUF. Men da Listhaug la ut Facebook-posten, endret det seg, sier hun.

Annonse